linkedin
facebook
twitter

Over de VNT

Trots op het mooiste vak van Nederland

Tennis is onze lust en leven. Het is een fantastisch mooie sport met een rijke historie die zijn oorsprong kent in 1873. In al deze jaren heeft de sport zich ontwikkeld tot één van de grootste sporten van Nederland. Daar zijn we trots op maar omdat in het verleden behaalde resultaten geen garantie zijn voor de toekomst, zijn we ons bewust dat we hard moeten werken om deze populariteit te behouden. Dit kan alleen door met alle tennisliefhebbers samen te zorgen voor een gezond sportklimaat, waarbij plezier en kwaliteit hand in hand gaan.

De tennisleraren in Nederland spelen hierbij een cruciale rol. Zij zijn veelal bepalend of een speler plezier en kwaliteit ervaart. Een rol die we niet moeten onderschatten. Tennisles geven is een bekwaamheid, een echt vak! En dat gaat veel verder dan alleen goed kunnen tennissen. De VNT snapt dat het na de opleiding tot tennisleraar pas begint. Daarom behartigen we de belangen van de tennisleraar. Wij staan voor ze klaar; welke vraag er ook speelt. We doen er alles aan de tennisleraar verder op weg te helpen, zodat hij zich volledig kan richten op het uitoefenen van zijn vak. Waarom? Omdat wij van de sport houden, trots zijn op ons prachtige vak en alleen zo de kwaliteit van de tennissport hoog kunnen houden. De Vereniging van Nederlandse Tennisleraren (VNT) is de vakvereniging van, voor en door tennisleraren. Bestuur en leden met passie voor het vak en de tennissport zijn actief als vrijwilliger binnen de vereniging. Zij worden ondersteunt door 1 professionele kracht.

Door brede maatschappelijke ontwikkelingen als verzelfstandiging van het individu, commercialisering, moderne informatievoorzieningen en communicatie is het vak van tennisleraar continu onderhevig aan veranderingen. Het is de taak van de organisatie om veranderingen tijdig te signaleren.  Anticiperen en reageren op de veranderingen is noodzakelijk om de missie van de VNT uit te kunnen voeren en de visie te bewaken.

Alle Nederlandse tennisleraren die lid zijn kunnen bij ons terecht met zaken waar ze tegen aan lopen in het vakgebied. De VNT doet er alles aan om op iedere vraag een passend antwoord te hebben. Daarin gaan we ver. We schakelen desnoods externe hulp in of verwijzen de tennisleraar door naar de juiste partij.

Onze kernwaarden:

Gedreven:
De VNT is een betrokken en gedreven club van, voor en door tennisleraren. We doen er alles aan om alle tennisleraren van Nederland verder te helpen. Nee is voor ons geen optie. Als we het zelf niet weten, kennen we wel een andere partij die de tennisleraar verder kan helpen.

Betrouwbaar:
Eerlijkheid vinden wij erg belangrijk. Als vakgroep hebben we geen verborgen agenda, maar willen in alle openheid samen de kwaliteit van de tennissport bewaken en verder te brengen.

Specialist:
De roots van het VNT-bestuur liggen in het tennisvak. We geven zelf les, weten precies wat er speelt en welke vragen er bij tennisleraren leven op en buiten de baan. We zetten onze ervaring en kundigheid graag in om andere tennisleraren verder op weg te helpen!

Innovatief:
Onze flexibiliteit en korte communicatielijnen stellen ons in staat onze leden met iedere vraag te kunnen helpen. Creatief en innovatief kijken we ook buiten ons vakgebied. We leren van ervaringen van andere sporten en kijken naar nieuwe technologieën en materialen.

Servicegericht:
De vraag van de tennisleraar staat voorop. We hebben hierbij geen winstbelang. We doen graag iets terug voor de tennissport en daar maken we ons hard voor. We zijn er om de tennisleraar verder te helpen.

Ervaring:
Al 90 jaar staan we als enige vakvereniging met veel plezier voor het tennisvak.