linkedin
facebook
twitter

Columns

Volley

Je kunt er niet omheen. De VNT is goed bezig. Vorig jaar was er een succesvol seminar in de Rotterdamse Ahoy tijdens het ABN AMRO toernooi. Dit jaar, om precies te zijn 10 februari is de tweede aflevering. Een van de sprekers is Ruben Neyens. Ruben gaat alles maar dan ook alles vertellen over het netspel. Ik verheug me er nu al op. Vroeger kwam de volley ergens achteraan en stonden we met z’n achten in een rijtje. Dan mocht je twee ballen volleren. En dan weer veertien ballen niet. Dat schoot lekker op. Wat genoot ik van volleyhelden als John, Stefan, Pat, en Goran. En Kleine Richard werd in 1996 gekroond tot King Richard dankzij een bombardement aan volley trainingen.

De VNT Roadshow komt naar je toe deze zomer. Zo’n slogan verzin je niet. Die jat je gewoon. In korte sessies wordt er gesproken met trainers. Het komt er in grote lijnen op neer om de samenwerking te zoeken om de onderlinge band te versterken. Want laten we eerlijk zijn, trainers zullen samen meer kennis moeten delen. We zijn bewegingstherapeuten. En er is niks mis met het raadplegen of informatie delen met een collega.

Je kunt je afvragen of een congres van de KNLTB iets toevoegt of dat het een grote jaarlijkse reünie is. Je kunt teleurgesteld roepen dat er vorig jaar 100.000 jeugdleden zijn weggelopen. Maar voordat het een tranendal wordt kan de vraag “hoe komt het” ook aan die 1200 trainers gesteld worden. Die zitten namelijk in de zaal. En dat zijn geen dombo’s. Daar kun je best aardige antwoorden van verwachten. Die kunnen meer dan volleren. We moeten dus kennis delen en niet zes uur tegen trainers aanpraten. Misschien is een speciale KNLTB cursus jeugdtrainer een oplossing. Jeugd is een aparte doelgroep. Er zijn genoeg leraren die liever senioren lesgeven en geen vervelende kinderen die na drie gemiste backhands de ballen de kantine inslaan. Jeugdtrainer is een vak apart. Je kunt veel leren maar dit moet echt ‘in’ je zitten. Doe waar je goed in bent en laat anders een ander het doen.

Zondag 11 februari Rotterdam. Op naar de Ahoy. Op naar de volley. Lees ik net dat ik in ‘gewone’ kleren mag komen. En er zijn tweehonderd collega’s. Dat worden dus nog minder volley’s dan vroeger in de rij.

Column Fixen

Column Charisma

Column Vooruitzien

Column Ronny Lammers Kiki

Column Ronny Lammers Geld