linkedin
facebook
twitter

2e Tennistrainers Symposium over ‘Motivatie en Drive’ 2 november in Doorn

NLcoach en de VNT organiseren op donderdag 2 november 2017 het 2e Tennistrainers Symposium.
Het congres start om 09.00 uur en zal tot 13.45 uur duren. Het congres zal plaatsvinden in het Tenniscentrum van Tjerk Bogtstra en Tom Kempers in Doorn.

Trainers en coaches hoor je de laatste jaren veel vaker spreken over de thema’s Motivatie en Drive. Het lijkt erop dat de huidige jonge generatie steeds minder gemotiveerd is, dat ze steeds moeilijker voor de tennissport te behouden zijn en dat het een enorme opgave is om drive bij jonge mensen aan te wakkeren. Het motiveren en aanwakkeren van drive is echter voor trainer-coaches één van de belangrijkste coachprincipes. Als je een sporter niet weet te motiveren en als je er niet voor weet te zorgen dat een sporter alles uit zichzelf wil halen is diepere ontwikkeling niet mogelijk en is de kans groot dat een sporter zijn ambities neerwaarts bijstelt en uiteindelijk de tennissport verlaat. Om sporters te ontwikkelen is het zaak om te inspireren en in te spelen op de individuele drijfveren die jouw sporters van nature mee hebben gekregen. Trainer-coaches moeten hierin maatwerk kunnen leveren daar niet iedereen op de zelfde manier gecoacht dient te worden. Er worden vijf verschillende diepe drijfveren herkend met elk hun intrinsieke en extrinsieke variant. In dit congres leer je welke drijfveren er zijn, hoe je deze bij jouw sporters kunt herkennen en hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw sporters zo effectief mogelijk gecoacht kunnen worden.

Door in te zetten op een interactief programma is er ook volop ruimte om kennis en ervaringen uit te wisselen met collega trainers. Dit programma kenmerkt zich door het principe; Van, Voor en Door trainers en coaches!

Het programma
In het plenaire gedeelte komt senior docent van de ActionType Academy Nederland Bennie Douwes aan het woord. Gedurende het plenaire deel zal hij spreken over motivatieleer en drijfveren en hoe dit jou als tennistrainer kan helpen bij het optimaal ontwikkelen van jouw sporters.

Na het plenaire gedeelte neem je deel aan twee van de in totaal drie workshops. De workshops worden interactief ingestoken en is ruimte voor vragen en discussie. Het doel van de workshops is om de kennis en ervaringen van de inleiders zo praktisch mogelijk te vertalen naar het werkveld van de tennistrainer. De onderwerpen die tijdens de workshops uitgebreid aan de orde komen zijn:
•Workshop 1 – Achterhalen van diepe drijfveren en inspelen op individuele drijfveren van tennissers door Bennie Douwes, senior docent ActionType Academy Nederland
•Workshop 2 – Krachtig communiceren met gebruik van NLP door Tara Dik, internationaal NLP trainer en Gerard van Hellemondt, tenniscoach
•Workshop 3 –  ‘Meer plezier, meer ontwikkeling en meer zelfvertrouwen door het trainen van mentale vaardigheden’ door VSPN Sportpsycholoog Matthijs Kruk, SPORTGEEST.

PO punten: 5

Klik HIER voor het programma
Klik HIER voor de workshopbeschrijvingen 

Kosten:
De kosten om deel te nemen aan het congres bedragen:
•€ 75 (excl. 21% BTW) voor leden van NLcoach
•€ 75 (excl. 21% BTW) voor leden van de VNT (VNT leden dienen na registratie de kortingscode: Tennistrainer2017 te gebruiken in de winkelmand)
•€ 115 (excl. 21% BTW) voor niet leden van NLcoach of de VNT

Inschrijven klik hier